20:15

Gamlestaden FF

Referat

Vinst i derbyt!

Dags för en av dom hetaste matcherna i årets lokalfotboll i Göteborg att äga rum, då anrika Götaholm skulle ta emot oss i Gamlestaden på våran gemensamma hemmaplan. Trots att klockan slagit 20.15 när matchen blåstes igång, så hade det samlats en ansenlig mängd människor för att bevittna matchen.
Ingen vinst för oss i dom tre första omgångarna, kände vi oss nedslagna? Nej. Vi hade för en gångs skull en massa spelare att välja på och ställde upp med ett mycket starkt lag: Dino - Rinman, Omar, Tim, Glenn - Danny, Hoang, Tuan - Robin, Agge, Axel Ersättare: Färdig, Dennis, Ferry, Tommy, Visar

FÖRSTA HALVLEK
Vi har taktiken klar för oss och försöker att sätta fart direkt från start. I minut fem så får vi en frispark som Tuan slår in och Tim nickar oerhört pricksäkert in bollen i bortre krysset, 0-1! Äntligen så får vi möjlighet att vara i ledningen.
Nu tar vi tag i taktpinnen ordentligt och det känns mycket stabilt bakåt, där Omar och Tim dominerar och Glenn och Rinman spelar ett offensivt försvarsspel. Danny finns alltid där som en säkerhet. Där framme slits det hårt och det skapas en del målchanser, främst så är det Robin som är igenom ett par gånger men Götaholms målvakt kan freda sig ganska så enkelt.
Viktor kommer in för Götaholm tidigt i matchen och haltande Ultras uppmärksammar detta med burop i början men lugnade sig snabbt.
Hoangs vader blir för hårda igen och Färdig kommer in.
Efter en halvtimme så får Axel bollen på sista tredjedelen och då vet vi att det alltid kan bli farligt. Glenn går på överlapp, men Axel väljer att gå inåt och skjuta med vänstern. Målvakten tabbar sig och släpper retur och där är Robin och stöter in den som en riktig måltjuv, 0-2! På läktaren syntes avstängde Fenan(Götaholm) med ett leende mot Robin och där fanns även en stolt fru Kocan som var där för att titta på Götaholm.
Dennis börjar värma upp och det passar bra då Robin skadar sig några minuter efter målet. Han blir omplåstrad och Dennis kommer in inför ögonen på en kritisk Alan Lai.
Danny drar på sig en lite tveksam varning i minut 37. Vi kan ganska så lätt freda oss resten av halvleken.

ANDRA HALVLEK
Vi väljer att köra vidare på samma taktik i andra, men vill gärna öka på bollinnehavet lite. Dock så har vi nog vår sämsta period i matchen nu. Lite för mycket långt. Agge blir varnad lite onödigt i motståndarens straffområde. Dennis blir fälld strax utanför straffområdet och Tuan kliver fram. På bortre stolpen dyker "Rosen" Glenn upp och på volley stöter han in den i öppet mål, 0-3! Glenns första mål i GaFF! Ska detta vara början på ett radarparsamarbete mellan Tuan och Glenn?
4 minuter senare så får Tim bollen på handen och det döms straff. Mycket tveksam, då Tim höll armen längs med kroppen och avståndet var väldigt kort. Men men, Tobias Petersson slår en mycket säker straff förbi Dino. 1-3!
Färdig byts ut mot Hoang som är redo igen. Både Dennis och Tim blir varnade några minuter senare. Dennis är mycket trött och byts ut mot Ferry.
Med kvarten kvar så avgörs matchen. Tuan får sin tredje assist i matchen då han passar Axel som placerar in bollen i bortre från ca 20 meter, 1-4!
Tommy kommer in för Axel. I minut 78 så spelar Ferry fram Hoang som gör 1-5! Utklassningen är ett faktum och Hoang gör sitt första mål för Gamlestaden!
Agge, som sin vana trogen kämpat kopiöst går ut mot Dennis. Visar kommer in för Omar.
Matchen spelas nu av. Tror vi. Det blir gruff i slutet helt i onödan, men domaren ska ändå blåsa av.

MINDRE BRA GREJER
- Vi drar på oss 4 gula.
- Kan fortfarande rulla mer boll.
BRA GREJER
- Första vinsten för oss i sexan och detta i ett derby!
- Försvarsspelet, från anfall till försvar är mycket bra.
- Inställningen. Grym arbetsinsats och positiv.

Dino Fazic 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng